MUĞLA / MENTEŞE - Vali Recai Güreli İlkokulu

Tarihçe

Vali Recai Güreli  İlköğretim Okulunun bulunduğu yer Karşıyaka Mahallesinde burada oturtan sakinler tarafında "Dönme Dudunun Bahçesi" diye anılan yere inşa edilerek 2007-2008 Eğitim Öğretim yılı başında öğretime açılmıştır. Okulumuzun adı İlimizde 1936-1939 yılları arasında valilik yapmış, ilimize birçok hizmeti bulunmuş Vali Recai Güreli adı verilmiştir.

Hemen Kurucu müdür atanmış çalışmalara başlamıştır. Okulumuzun çevresinde bulunan ailelerin çocuklarının kayıtları alınarak tüm sınıflar oluşturulmuş, öğretmen kadrosu atanmış, normu olmayanlar başka okullardan görevlendirmeyle eğitim öğretime başlamıştır. Yeni açılmışlığın verdiği fiziki zorluklar ve donanım eksikliği hızla giderilmiş bugün birçok yönden eksiği olmayan bir okul haline gelmiştir. 30/03/2012 tarihinde kabul edilen 6287 sayılı yasayla okulumuz 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında ilkokula dönüşmüş, bugün üçü anasınıfış sekizi ilkokul olmak üzere 11 şubeyle eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz mahallemiz sakinleri tarafından sahiplenilmiş, okulla ilişkisi olsun olmasın herkes tarafından gözetim ve koruma altındadır.

Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 21.03.2023 09:15 - Görüntülenme: 1440